INSTALATII ELECTRICE

In orice constructie noua, instalatia electrica este prima care trebuie pusa la punct. Orice specialist in proiectare instalatii electrice va va spune acelasi lucru. Ea trebuia realizata inainte ca peretii sa fie ridicati.
Elementele esentiale ce alcatuiesc un circuit electric sunt: sursa de alimentare cu energie electrica, elementul alimentat si linia de legatura intre primele doua.
Un alt aspect important la care trebuie sa fiti atenti cand aveti in vedere proiectarea instalatiilor electrice este urmatorul: ele trebuie montate sus, departe de apa, canalizare sau gaze. Singurele elemente ale instalatiilor electrice ce se vor regasi in partea de jos a peretilor sunt prizele.
Proiectantul trebuie sa tina cont de locul unde doriti sa fie montate prizele, iar mesterul sau mesterii care executa lucrarea trebuie sa respecte intocmai planul acestuia. Multiproiect va poate oferi consultanta de specialitate si va poate pune la dispozitie echipe dedicate pentru ca proiectul dumneavoastra de instalatii electrice sa fie implementat corespunzator.

Tipuri de instalatii electrice

Cand ne referim la proiectare instalatii electrice, avem in vedere acele instalatii care sunt destinate pentru a folosi energia electrica in scopuri casnice, industriale sau pentru iluminat. Exista mai multe clasificari ale instalatiilor electrice, in functie de diversi factori, cum ar fi:

  • Instalatii electrice de interior – se monteaza in interiorul oricaror cladiri

  • Instalatii electrice exterioare – elementele instalatiilor sunt montate in exteriorul constructiilor

  • Instalatii electrice executate aparent – instalatiile la care conductoarele electrice sunt montate in mod vizibil

  • Instalatii electrice ingropate – la care conductoarele nu se vad

  • Instalatii de curenti tari – precum cele destinate iluminatului public, automatizare, impotriva socului electric sau de putere

  • Instalatii de curenti slabi – pentru comunicatii, detectare automata si alarma, telesupraveghere sau telecomanda.

Materiale necesare pentru realizarea instalatiilor electrice

Imediat dupa ce serviciile de proiectare instalatii electrice si-au terminat misiunea, urmeaza faza de realizare propriu-zisa a acestora. Iar in acest caz, ar fi util pentru orice viitor beneficiar sa stie, macar la modul general, ce fel de materiale sunt recomandate pentru ca proiectul sa fie unul de succes.
Cablurile sau conductorii electrici vor fi alesi in functie de intensitatile curentului electric pe care trebuie sa le suporte. Materialul folosit este cuprul, care are un raport calitate – pret extrem de bun. Contorul si panoul de distributie sunt alte materiale necesare pentru implementarea corespunzatoare a proiectului de instalatie electrica. Acestea sunt cele mai importante materiale pe care trebuie sa le aveti in vedere. Pentru a va face o idee despre ce va trebuie exact, va invitam sa ne contactati. Expertii multiproiect.com va stau la dispozitie in fiecare zi pentru a va ajuta sa va duceti la bun sfarsit proiectele.

Proiectare constructii elaborare proiect tehnic

S.C. MULTIPROIECT S.R.L.

Constanta, Romania

Telefon: 0723.734.658

Email: contact@multiproiect.com

Ai o intrebare sau vrei sa stabilim o intalnire?

Doresti sa obtii o estimare gratuita a proiectului?

Transmite-ne mesajul tau prin formularul de mai jos!