Instalatii interioare de stins incendiul

Toate cladirile care au ca scop fie sedii de companii, puncte de lucru ori spatii comerciale sunt obligate prin lege sa se doteze cu instalatii de interventie in caz de incendiu. Acestea pot fi instalatii interioare sau instalatii exterioare de stins incendiul.

Din prima categorie fac parte: stingatoarele, hidranti (de interior), sisteme de stingere cu apa sau gaz. Exploatarea instalatiilor interioare de incendiu va incepe dupa ce va fi efectuata receptia acestora si trebuie realizata pe intreaga perioada de utilizare. Instalatiile de stingere incendiu trebuie verificate permanent, pentru a asigura o buna functionare a lor.

In multe situatii, este foarte probabil scenariul in care, perioade lungi de timp, instalatiile de stins incendiul nu sunt folosite. De aceea este foarte important sa existe un plan sau un program de verificare si intretinere a acestora.

Tipuri de cladiri sau spatii unde se impune echiparea tehnica

# constructiile inchise din categoria importanta A si B, indiferent de suprafata construita si numarul de niveluri
# constructiile publice cu suprafata construita de peste 600 mp si mai mult de 4 niveluri supraterane, cu exceptia imobilelor de locuit
# constructii de productie sau depozitare
# depozite cu stive inalte pentru produse combustibile
# garaje sau parcaje subterane pentru mai mult de 20 de autoturisme, respectiv cele supraterane, care au mai mult de doua niveluri

Unde se asambleaza hidrantii interiori pentru stingerea incendiilor

Hidrantii de incendiu interiori se monteaza in locuri vizibile si usor accesibile, in caz de incendiu. Langa intrari, in casa scarii, pe holuri sau coridoare, ori la intrarea in diverse incaperi. In cazul cladirilor publice inalte, incadrate astfel de normele legislative, hidrantii interiori se vor asambla doar pe coridoare sau in incaperile tampon de acces in casa scarii. Acestea sunt doar cateva dintre locurile unde trebuie montati hidrantii de interior. Pentru mai multe detalii si pentru o oferta amanuntita, nu ezitati sa ne contactati.

Proiectare constructii elaborare proiect tehnic

S.C. MULTIPROIECT S.R.L.

Constanta, Romania

Telefon: 0723.734.658

Email: contact@multiproiect.com

Ai o intrebare sau vrei sa stabilim o intalnire?

Doresti sa obtii o estimare gratuita a proiectului?

Transmite-ne mesajul tau prin formularul de mai jos!