INSTALATII TERMICE

Pentru a realiza instalatia termica a intregii case, a apartamentului sau a oricarei alte constructii, este necesara o centrala termica. Specialistii in proiectare instalatii termice de la Multiproiect va stau la dispozitie cu toate detaliile ce va pot ajuta sa luati decizia corecta in functie de bugetul si de dorintele dumneavoastra.
Pentru a va face totusi o idee despre ce inseamna un proiect de instalatii termice, va supunem atentiei cateva aspecte importante atunci cand va decideti sa investiti. In primul rand, trebuie precizat faptul ca exista mai multe tipuri de instalatii termice, nu doar reprezentata de centrala. Mai exista instalatia termica prin pardoseala, instalatia termica de incalzire prin semineu (soba) si cea prin panouri radiante. Fiecare dintre acestea are particularitatile ei, iar decizia finala va trebui luata de catre beneficiar, in functie de nevoi si de buget.
Un alt aspect important de care orice specialist in proiectare instalatii termice trebuie sa tina cont este acela ca, indiferent de optiunea aleasa de beneficiar, toate dispozitivele trebuie sa fie rezistente in timp si, de asemenea, sa fie cat mai rentabile pentru clientul final.

Lucruri utile pentru alegerea unei centrale termice

Inainte de a face orice pas spre achizitionarea unei centrale termice, este de preferat sa analizati atent necesarul de incalzire a locuintei sau a cladirii pentru care doriti centrala. Aceasta analiza trebuie sa tina cont de gradul de izolare, suprafata si volumul spatiului ce urmeaza sa fie incalzit, precum si de numarul de consumatori de apa menajera. Puterea centralei termice este, de asemenea, foarte importanta in realizarea analizei anterioare, ca si randamentul si eficienta acesteia. In ultimii ani, specialistii in proiectare instalatii termice au sesizat ca un procent de 10% din romani iau decizia achizitiei unei centrale termice la raft, ceea ce ulterior poate avea urmari asupra bugetului si confortului. Noi va asteptam pe multiproiect.com pentru a va oferi consultanta de care aveti nevoie.

 

Despre incalzirea prin pardoseala, semineu sau panouri radiante

Incalzirea prin pardoseala, spre exemplu, a castigat tot mai mult teren in ultimii ani. Tipuri de centrale termice: electrica, hidraulica, geotermala sau cu combustibil solid.
Daca aveti in vedere incalzirea prin semineu sau soba, ar trebui sa stiti din start diferentele dintre cele doua. Semineul este mai mult un obiect decorativ, care poate incalzi o camera, in timp ce soba are un aspect mult mai practic, dar si mai putin estetic. Daca la primele doua tipuri de incalzire termica este nevoie de o centrala (fie pe gaz, electrica, sau pe lemne), in cazul panourilor radiante nu mai e nevoie. Acestea functioneaza cu curent electric, sunt economice si ecologice, dar au totusi un dezavantaj: se incing foarte tare!
Indiferent de ce alegere vreti sa faceti, Multiproiect va invita sa ne contactati pentru a lua impreuna cea mai buna decizie pentru dumneavoastra.

Proiectare constructii elaborare proiect tehnic

S.C. MULTIPROIECT S.R.L.

Constanta, Romania

Telefon: 0723.734.658

Email: contact@multiproiect.com

Ai o intrebare sau vrei sa stabilim o intalnire?

Doresti sa obtii o estimare gratuita a proiectului?

Transmite-ne mesajul tau prin formularul de mai jos!