Plan Urbanistic de Detaliu (PUD)

Multiproiect SRL, prin departamentul propriu sau prin parteneriate, va pune la dispozitie  o vasta experienta in intocmirea documentatiei aferente Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Documentatia care explica si detaliaza continutul acestor planuri se numeste Plan Urbanistic de Detaliu (PUD).
In cadrul unui PUZ, departamentul urbanistica de la Multiproiect SRL include toate prescriptiile si recomandarile necesare, corelate cu regulile mentionate in cadrul Certificatului de Urbanism. Scopul Planului Urbanistic de Detaliu este urmarirea si aplicarea celor doua planuri urbanistice mentionate anterior.
Acesta este, de fapt, documentul consultat de comisia de urbanism in momentul in care este solicitat Certificatul de Urbanism sau Autorizatia de Construire. In cazul in care constructorul nu poate prezenta PUD-ul pentru terenul pe care doreste sa isi amplaseze viitoarea constructie, primaria solicita mai intai intocmirea lui, pe baza PUG-ului si PUZ-ului.

Continutul unui Plan Urbanistic de Detaliu

In doar cateva cuvinte, putem defini PUD-ul ca fiind documentatia care sta la baza implementarii unei constructii, asigurand conditiile de amplasare, dimensionare, conformare si servire edilitara. Acest document se intocmeste pentru una sau mai multe obiective de constructie, conform functiei predominante a unui teren si a vecinatatilor imediate.
Iata cateva categorii generale de probleme mentionate in cadrul unui Plan Urbanistic de Detaliu:
– Regimul juridic, economic si tehnic al terenului si constructiilor de pe suprafata acestuia
– Relatia functionala a constructiilor cu imprejurimile acestora
– Reguli care trebuie respectate privind peisajul urbanistic
– Asigurarea accesibilitatii la utilitatile constructiei
– Integrarea si corelarea constructiilor noi cu cele existente pe acelasi teren sau cele din vecinatate
– Impactul asupra retelelor utilitare existente in zona
– Utilizarea terenului pentru spatii de joaca, zone de recreere, construirea de parcuri sau parcari
– Alte aspecte care tin de functionarea din punct de vedere juridica si utilitara a constructiilor

Aveti nevoie de un Plan Urbanistic de Detaliu?

In cazul in care acest lucru este prevazut in Regulamentul Local de Urbanism (RLU), un PUD trebuie intocmit. De asemenea, chiar si in cazul in care investitia initiala a constructiilor difera de cea prevazuta in RLU, Planul Urbanistic de Detaliu este necesar.
Acesta este aprobat de catre Consiliul Local al oraselor sau comunelor si este intocmit de specialisti in urbanistica. Pentru mai multe detalii despre intocmirea unui PUD pentru asigurarea constructiei dumneavoastra in cele mai bune conditii, contactati cu incredere echipa Multiproiect.

Proiectare constructii elaborare proiect tehnic

S.C. MULTIPROIECT S.R.L.

Constanta, Romania

Telefon: 0723.734.658

Email: contact@multiproiect.com

Ai o intrebare sau vrei sa stabilim o intalnire?

Doresti sa obtii o estimare gratuita a proiectului?

Transmite-ne mesajul tau prin formularul de mai jos!