Plan Urbanistic Zonal (PUZ)

Un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) este un proiect realizat la scara mai mica decat un PUG (planul urbanistic general), acesta fiind destinat reglementarii specifice a zonelor de dezvoltare urbanistice dintr-o localitate.
Specialistii din cadrul societatii noastre, impreuna cu colaboratori externi, arhitecti RUR, va stau la dispozitie pentru intocmirea unui Plan Urbanistic Zonal complet, avand toate informatiile actualizate in baza unor analize complexe.
Scopul unui PUZ este sa stabileasca toate obiectivele, actiunile, prioritatile si reglementarile de urbanism necesare in utilizarea terenurilor intravilane si extravilane. Planul Urbanistic Zonal mentine o ordine in domeniul constructiilor noi, aliniindu-le la o serie de reguli si restrictii impuse de specialistii in urbanistica, in urma efectuarii unor studii si analize. De la reguli privind constructii poduri, imobile, constructii drumuri si constructii in extravilan, planul urbanistic zonal asigura toate informatiile necesare unei eficiente impartiri teritoriale.
Practic, PUZ-ul reprezinta faza anterioara a realizarii investitiilor, avand prevederi care pot fi realizate in timp, in functie de fondurile alocate.

Continutul unui plan urbanistic zonal

De regula, planul urbanistic zonal abordeaza o serie de reglementari de urbanism necesare pentru utilizarea terenurilor si constructiilor dintr-o anumita zona. Acestea pot fi de tipul:
– Organizare retea stradala
– Organizarea urbanistic-arhitecturala, in functie de structura urbana
– Mentionarea indicilor si indicatorilor urbanistici
– Dezvoltarea infrastructurii edilitare
– Delimitarea si protejarea fondului arhitectural-urbanistic de valoare
– Mentionarea obiectivelor de utilitate publica

Elaborarea proiectelor urbanistice zonale

Serviciul urbanistica din cadrul Multiproiect va sta la dispozitie.
Impreuna cu colaboratorii nostri efectuam studii de specialitate si colectam informatii privind reglementarile care trebuie incluse in cadrul unui PUZ, in functie de specificul fiecarui teritoriu.
Doriti sa discutam mai multe detalii despre realizarea unui Plan Urbanistic Zonal? Nu ezitati sa ne contactati!

Proiectare constructii elaborare proiect tehnic

S.C. MULTIPROIECT S.R.L.

Constanta, Romania

Telefon: 0723.734.658

Email: contact@multiproiect.com

Ai o intrebare sau vrei sa stabilim o intalnire?

Doresti sa obtii o estimare gratuita a proiectului?

Transmite-ne mesajul tau prin formularul de mai jos!