STRUCTURI DE REZISTENTA DIN BETON ARMAT

Unul dintre aspectele esentiale ale proiectarii unei constructii se refera la structura de rezistenta, dintr-un motiv despre care credem ca nu mai trebuie explicat. Structurile de rezistenta pot fi de mai multe tipuri: structuri in cadre de beton armat, structuri metalice, de lemn ori structuri din zidarie portanta. In cazul de fata, vom explica in ce consta expertiza noastra in ceea ce priveste structurile in cadre din beton armat.

Incepem prin a expune principalul avantaj al folosirii structurilor de rezistenta din beton armat:

  • ductilitatea acestora (capacitatea unui metal de a putea fi prelucrat in fire sau foi foarte subtiri) le recomanda in zone cu seismicitate ridicata;

  • structurile in cadre de beton armat preiau solicitarile cauzate de propria greutate, incarcarilor permanente ori a sarcinilor utile;

  • acest tip de structuri sunt avantajoase si din punctul de vedere al executiei rapide, dar si pentru ca permit compartimentari diverse.

Structurile de rezistenta in cadre din beton armat, alaturi de cele portante, sunt printre cele mai folosite la noi in tara. Motivul este legat de riscul destul de ridicat de aparitie a cutremurelor. Numai ca, pentru a fi eficient, acest gen de structura trebuie sa fie dimensionat pentru fiecare caz in parte. Aici, practic, vor face diferenta specialistii Multiproiect.

Clasificarea structurilor din cadre de beton armat

Structurile de rezistenta din beton armat pot fi clasificate dupa mai multe criterii, dupa cum urmeaza:
a) dupa forma acoperisului, ele pot fi structuri cu acoperis drept, curb sau inclinat;
b) dupa alcatuirea structurii: cadre cu un nivel, cadre etajate ori cadre multiplu etajate;
c) dupa modul de armare: din beton armat cu armatura flexibila sau cu armatura rigida;
d) dupa modul de rezemare: cadre articulate sau cadre incastrate.

 

 

La ce fel de tip se recomanda folosirea cadrelor de beton armat

Acest tip de structuri de rezistenta prezinta numeroase avantaje si sunt preferate de multi beneficiari. Exista totusi cateva limitari in ceea ce priveste folosirea acestora. Cea mai importanta se refera la faptul ca la cladiri de peste 15 nivele nu mai este recomandata o structura de rezistenta formata exclusiv din cadre, ci una mixta. De aceea este extrem de important ca, in momentul in care va decideti sa demarati sau sa investiti intr-o constructie, sa stiti exact ce tip de rezistenta i se potriveste. Pentru acest lucru, echipa Multiproiect va sta la dispozitie in fiecare zi.
Nu ezitati sa ne contactati!

Proiectare constructii elaborare proiect tehnic

S.C. MULTIPROIECT S.R.L.

Constanta, Romania

Telefon: 0723.734.658

Email: contact@multiproiect.com

Ai o intrebare sau vrei sa stabilim o intalnire?

Doresti sa obtii o estimare gratuita a proiectului?

Transmite-ne mesajul tau prin formularul de mai jos!